logo

‘God moves in mysterious ways’

jul 20, 2023

Moest mijn onderneming een lichaam hebben dan zou dit de lijfspreuk zijn. Ik kan daar verward over zijn, en meerdere keren heb ik me al de vraag gesteld ‘wat wilt het leven nu van mij?’ Dat is een serieuze vraag, eentje die wat hoogdravend over kan komen maar ja, ik stel nu eenmaal hoogdravende vragen… en dan krijg je diepgaande antwoorden! 


Nét wanneer ik denk: communicatievorming, Herlinde, is dat nu écht wat jij wilt? Nét wanneer ik daaraan begin te twijfelen, dan melden er zich koppels aan die erin willen duiken, die die risicovolle onderneming willen en durven aangaan en die zeggen: ‘ja, wij willen een level dieper in onze relatie duiken en wij willen ontdekken hoe we elkaar dieper en liefdevoller kunnen leren vertrouwen. Want dàt is de sleutel tot heel dat communicatie-gedoe: durven jezelf toevertrouwen aan je partner, je tonen in dàt waarin je je klein voelt, en durven geloven dat die ander jou dan ook graag ziet! 


Duurzame relaties, dat zijn niet per se de relaties die lang duren, maar wel de relaties waarin je korte termijnvoordeel inlevert ten voordele van langetermijn-vertrouwen. Dat is een risicovolle onderneming want harten en ego’s staan dan op het spel. Maar wat een upgrade als zo’n koppel daardoor durft gaan!


En nét wanneer ik denk: Hmm, die loopbaanbegeleidingen blijven precies wat uit’… nét dan melden er zich enkele nieuwe cliënten aan. Vandaag was zo’n cadeautje: jonge vrouw die graag wilt onderzoeken welke activiteiten ze verder gaat uitbouwen en welke ze gaat loslaten in toekomst. Dat lijkt een vrij eenvoudig, helder zoekproces, totdat we wat dieper graven… en op zoek gaan naar ‘waar leef jij voor? Voor wie leef jij? Vervul jij je eigen missie of ben je zorg aan het dragen voor mensen die jou hadden moeten dragen? 


De loopbaanvragen van cliënten houden mij ook soms een flinke spiegel voor: houd ik mijn onderneming in hoofdberoep of creëer ik een stabielere basis en combineer ik mijn onderneming met een job in dienstverband? Moest mijn onderneming een geliefde zijn dan zou ik lachend zeggen ‘It’s complicated’ 


Hoe dan ook, vandaag sloot ik mijn werkdag af, vol, vervuld, content, wétend dat dit mijn weg is… maar morgen twijfel ik daar misschien weer aan… en dat is gewoon ok.  


God moves in mysterious ways and it’s complicated 😊… kom laten we een ijsje gaan eten!

13 sep, 2024
Jobs, job vervulling, wijziging of… verdieping
13 sep, 2024
Studiekeuzestress bij jongeren
Meer posts
Share by: